Alberto Contador e castigatorul virtual al Turului Frantei 2009 si e cat se poate de fericit sa-l vada in poza de final pe Armstrong pe o pozitie inferioara. Situatia dintre cei doi coechipieri de la Astana nu a fost tocmai roz, dar spaniolul e convins ca e de doua ori invingator.

"Atunci cand castigi, ai vrea ca toti cei care sunt in urma ta sa fie rutieri buni si cu renume. Fotografia de la Paris va fi istorica. Aceasta victorie e foarte speciala. Plec cu constiinta impacata deoarece am facut doua curse: una pe bicicleta si alta in hotel", a declarat Contador referindu-se la conflictele sale cu Armstrong.

"Stiam ca Lance lupta pentru pozitia din clasamentul general, dar daca amandoi vroiam sa castigam era o problema. Stiam ca va fi competitia mea. M-am pregatit bine pentru ca stiam ca va fi dificil si imi faceam griji de forma lui Lance", a adaugat spaniolul, potrivit publicatiei Marca. "A fost un Tur foarte dificil, ceea ce stiam inca dinainte sa vin aici si trebuia sa fiu pregatit fizic si mental. A fost o anumita tensiune, dar vreau sa uit de momentele mai putin bune".

Contador a mentionat ca nu urmareste sa-i doboare recordul lui Armstrong, de sapte victorii in Turul Frantei: "Nu ma intereseaza recordurile, nici cele cinci ale lui Indurain, nici cele sapte ale lui Armstrong. Am 26 de ani si totul imi merge bine, rezultatele se vad, dar inainte de asta vreau sa profit de fiecare an petrecut pe bicicleta".