In varsta de 37 de ani, rutierul Jens Voigt a fost nevoit sa abandoneze din Turul Frantei dupa o cazatura pe coborarea de la Petit-Saint-Bernard. Conform medicilor care il trateaza, germanul a fost salvat de casca, aceasta evitand o noua tragedie in competitia franceza.

Sportivul celor de la Saxo Bank a stat in spital noaptea de dupa accident, in sectia de reanimare a spitalului din Grenoble, acolo unde ajunsese cu elicopterul.

In momentul cazaturii, Voigt avea aproximativ 80 de km/h, rutierul suferind o fractura a osului malar drept. Sportivul a avut mare noroc ca nu i-a fost atins ochiul, dupa cum a precizat Xavier Roy, reprezentant al serviciului medical din La Tour de France.

De-a lungul carierei sale, Jens a purtat de doua ori tricoul galben in competitia regina a ciclismului, iar dupa abandonul sau au ramas 161 de rutieri in Turul Frantei, editia 2009.

"Ca sa fiu sincer, am avut multe momente in care am avut noroc in trecut, iar acum poate s-a intors roata. Sper din toata inima ca totul sa imi mearga bine in editia viitoare", a declarat Jens Voigt dupa accidentare.