Romanii nu au obtinut nicio medalie in probele individuale la Campionatul European de Scrima de la Plovdid (Bulgaria) dupa primele doua zile de concurs. Atat vice-campioana olimpica la spada, Ana Maria Branza, cat si numarul trei mondial, Rares Dumitrescu, nu au putut trece de primul tur al competitiei. Cele mai bune clasari au fost ale Andreei Pelei si ale Cristinei Stahl.

Rares Dumitrescu, favoritul numarul 1 la sabie a fost invins in primul tur de catre proaspatul campion european, rusul Reshetnikov Veniamin, cu 13:15. La finalul partidei, romanul a acuzat arbitrajul. In proba de floreta, Radu Daraban, a terminat pe locul 16.

Tot in prima zi, Cristina Stahl a fost oprita in sferturile probei de floreta de catre dubla campioana olimpica Valentina Vezzali. Romanca a terminat competitia pe pozitia a opta. Vicecampioana olimpica de la Beijing, Ana Maria Branza, a pierdut primul meci la spada in fata Ancai Maroiu, in urma unui meci strans (14:15). Maroiu s-a clasat pe locul 14 la final, fiind invinsa in „saisprezecimi” de Mills Noam din Israel. In proba feminina de sabie, Andreea Pelei a terminat pe locul sapte.

Dupa primele trei zile, Romania se afla pe locul 7 in topul natiunilor, cu un punctaj de 110. In top, s-a detasat Italia, cu 222 de puncte, fata de Germania (196 pct). De vineri, la Plovdid, incep competitiile pe echipe, unde Romania este prezenta in toate probele.