A fost aspru criticat in momentul in care a anuntat ca va reveni in ciclismul de performanta, iar la numai o distanta de jumatate de an Lance Armstrong este dorit in Marea Bucla si la anul. "Este un lucru bun (nr Lance) atat pentru Tur cat si pentru ciclism. As vrea sa participe si la anul", a declarat Pat McQuiad (presedintele UCI) despre rutierul texan. In varsta de 37 de ani, The Boss pare a avea un cuvant greu de spus in competitia franceza.

"A fost o adevarata nebunie media la Monaco (prima etapa din editia 2009 a Turului Frantei). Lance este un lucru bun atat pentru Marea Bucla cat si pentru ciclism. Armstrong sporeste interesul presei fata de acest sport, indiferent de parerea unora in legatura cu ce a facut sau nu. As vrea ca Lance Armstrong sa mai ramana inca un an, pentru ca ciclismul sa beneficieze in continuare de interesul presei", a declarat Pat McQuaid, presedintele Uniunii Internationale de Ciclism.

Asupra texanului au planat unele suspiciuni de dopaj, dupa ce in probele de urina ale lui Armstrong (recoltate in 1999) au fost gasite urme de eritropoietina (EPO). Pana la urma, Lance a fost declarat nevinovat.

De-a lungul carierei, Lance Armstrong a castigat sapte editii ale Turului Frantei, intre 1995 si 2005, americanul revenind in sportul de performanta in 2009, dupa trei ani si jumatate de la retragerea sa.