O noua editie a Turului Frantei incepe sambata, competitia de anul acesta fiind marcata de revenirea rutierului american Lance Armstrong. Forma sa fizica sau moralul nu mai sunt aceleasi ca acum cativa ani, asa ca septuplul campion al Turului Frantei e concentrat pe succesul echipei, nu pe cel personal: "Desigur ca ii voi ajuta pe Alberto Contador si Levi Leipheimer. Asta doar daca se vor dovedi a fi mai buni decat mine".

Pe langa scandalurile de dopaj, se intrezareste a fi o competitie captivanta: Armstrong revine, spaniolul Carlos Sastre isi apara titlul, iar rusul Denis Menchov incearca sa devina primul ciclist, dupa 1998, care castiga in acelasi sezon Il Giro si Turul Frantei. Andy Schleck isi doreste sa arata tuturor de ce este capabil si sa castige pentru prima data in acriera sa Turul Frantei.

"Nu ma intereseaza ceilalti concurenti si nu ma gandesc la ei. Stiu cum sa castig si cred ca pot sa o fac. Daca Armstrong e puternic sau nu, nu ma intereseaza. Contador merge bine? Nu are nicio treaba cu mine", a declarat Sastre, castigatorul editiei din 2008, in cadrul conferintei de presa.

Prima etapa va fi mai lunga decat cele din editiile precedente, insumand 15.5 km. Cursa de trei saptamani va incepe la Monaco, iar ciclistii vor concura si pe o portiune a traseului de Formula 1.