Adrian Diaconu a pierdut centura versiunii WBC, categoria semigrea, dupa ce a fost depasit clar de canadianul Jean Pascal. Sportiv cum il stim, Rechinul a avut puterea sa recunoasca, la finalul disputei, ca Jean a meritat sa castige, romanul fiind de parere ca nu a avut suficiente partide cu adevarat importante in picioare pentru a fi capabil sa invinga.

"Jean a meritat cu prisosinta victoria. El a fost mult mai inteligent in joc ca mine, iar acest lucru s-a vazut. Am lucrat foarte intens la antrenamente, dar un campion mondial pentru a fi eficace are nevoie de cel putin trei meciuri imortante pe an, nu de trei in trei ani. Am asteptat mult prea mult timp pentru a ma lupta intr-o partida de un asemenea nivel ridicat. Am fost un pic depasit de intensitatea acestei dispute. Pana la urma, am oferit un spectacol frumos pentru publicul prezent in arena. Am avut unele lovituri reusite, dar s-a putut observa ca m-am trezit putin prea tarziu", a declarat Adrian Diaconu, citat de jurnalistii de la Rue Frontenac.

"Adrian, din pacate, nu a avut continuitate in lovituri, iar acest lucru s-a vazut. Pentru un boxeur campion mondial este foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa te sincronizezi perfect in lovituri dupa o lunga absenta a partidelor cu adevarat importante", a declarat Pierre Bouchard, antrenorul lui Diaconu.

Adrian Diaconu a fost depasit la puncte de Pascal (scor 115-112, 116-112, 116-111), decizia arbitrilor fiind unanima in favoarea canadianului. De asemenea, romanul a fost trimis la podea in runda a-V-a, Adrian avand nevoie de cateva secunde pentru a fi capabil sa reia lupta.

Vezi aici conferinta de presa sustinuta de Adrian Diaconu:

Vezi aici ce a spus Jean Pascal dupa meci: