Sase dintre cei mai buni sahisti ai lumii vor participa la cea de-a treia editie a Turneului Regilor. Competitia din acest an, desfasurata in perioada 13-25 iunie la Bazna (Sibiu), va atinge nivelul categoriei XX (medie Elo: 2729), devenind "cea mai valoroasa competitie sahista desfasurata vreodata in tara noastra".

Turneul de la Bazna ii va aduce fata in fata pe Teimour Radjabov (Azerbaidjan, rating: 2756, locul 5 in lume), Vassily Ivanchuk (Ucraina, rating: 2746, locul 12 in lume), Alexei Shirov (Spania, rating: 2745, locul 13 in lume), Boris Gelfand (Israel, rating: 2733, locul 15 in lume), Gata Kamsky (SUA, rating: 2720, locul 24 in lume) si Liviu-Dieter Nisipeanu, ex-campion european si triplu campion al Romaniei (rating: 2675, locul 55 in lume).

"Totul imi pare pozitiv si sunt gata sa lupt in Turneul Regilor! Pentru mine e o placere sa vin prima data in Romania. Toti participantii sunt superjucatori, cu o mare experienta, de pilda Dieter Nisipeanu, care a fost campion european si in mod cert este cel mai puternic jucator roman pe care l-am intalnit vreodata. Desigur ca voi face tot ce-mi sta in puteri pentru a fi pe primul loc", a declarat Radjabov, potrivit Federatiei Romane de Sah.

Programata incepand cu aceasta editie in sistem tur-retur, competitia va avea deschiderea oficiala in 13 iunie, ora 10, urmand ca in aceeasi zi sa aiba loc si tragerea la sorti (ora 20). A doua zi va avea loc prima runda a turneului, de la ora 16.

Mai multe detalii despre cea de-a treia editie a Turneului Regilor puteti gasi pe site-ul oficial al competitiei.