Ce inseamna golful in Romania? Foarte putin ar raspunde majoritatea, insa o echipa formata din jucatori, antrenori si oameni pur si simplu pasionati de acest sport au pus bazele unei asociatii profesioniste a jucatorilor de golf din Romania (PGA Romania), al carui scop este sa promoveze acest sport atat de iubit in lume. "Golful nu inseamna neaparat bani multi ci un sport elegant, sanatos, care poate fi practicat de orice persoana", a spus intr-un interviu pentru Hotnews, vicepresedintele PGA Romania, Gabriel Iusan.

In Romania sunt doar patru jucatori profesionisti, care activeaza si ca instructori la cluburile de golf. "Sa joci gol in Romania este o adevarata aventura, in primul rand pentru ca nu avem decat patru terenuri raspandite in toata tara. De cele mai multe ori, iti ia in jur de 5-6 ore sa ajungi la unul dintre ele", a vorbit pentru HotNews vicepresedintele PGA Romania, Gabriel Iusan, despre un sport pe care putini il cunosc in Romania.

Golful l-a transformat pe Tiger Woods in cel mai bogat sportiv din lume, insa "golful nu inseamna numai bani" e de parere antrenorul si jucatorul Gabriel Iusan. "Golful nu este un sport de lux, doar in opinia unora care nu au incercat deloc sa promoveze acest sport ci doar sa-l prezinte ca pe un sport de . De fapt, e nevoie de multa ambitie si timp pentru a face performanta, iar pentru distractie e nevoie doar sa mergi pe teren, unde vei avea partea de antrenori care stiu cum sa te faca sa iubesti acest sport", a adaugat Iusan.

Cat costa lectiile pe luna pentru un copil care-si doreste sa faca performanta in golf?

"Costurile pentru un copil cu varsta cuprinsa intre 10-16 ani sunt in jur de 400 de lei pe luna si inseamna opt lectii de gol", a fost raspunsul antrenorului Iusan.