Cea de-a 46-a editie a Turului ciclist al Romaniei va incepe, sambata, cu un prolog la Constanta. Competitia, dotata cu premii in valoare de 25.000 de euro, plus inca 10.000 de euro de la organizatorii locali, a inceput insa mai devreme la nivel declarativ.

Federatia Romana de Ciclism a fost acuzata de catre CS Dinamo Bucuresti ca a modificat regulamentul competitiei pentru a nu le permite castigatorilor din ultimele trei editii sa participe: "Nu ni se permite sa avem in echipa sportivi straini, sportivi cu care am castigat ultimele trei editii. Desi acestia sunt olandezi, nemti sau belgieni, ni se cere sa aducem certificate de rezidenti a lor in Romania, iar acestea nu le elibereaza nimeni, avand in vedere libera circulatie a cetatenilor comunitari. Dupa ce a desfiintat ciclismul in Romania, FRC incearca sa desfiinteze si Dinamo", a declarat managerul echipei Dinamo, Constantin Carstea, potrivit publicatiei Monitorul de Botosani.

Potrivit managerului de la Dinamo, clubul din Medgidia are in componenta sa sportivi straini si a primit dreptul sa participe la Mica Bucla. "FRC a facut tot posibilul sa distruga suprematia clubului Dinamo la turul ciclist si sa ne faca sa ratam obiectivul pentru ca in acest moment nu mai putem sa ne propunem castigarea turului. Vom participa cu o echipa formata 100% din romani, insa jumatate din ei nu au valoarea de a castiga turul", a mentionat oficialul dinamovist.

Mica Bucla a ajuns la cea de-a 46-a editie si se va desfasura in perioada 6-13 iunie pe o distanta de 1.139 de km. 72 de rutieri se vor alinia la start pentru a se impune in Turul ciclist al Romaniei. Click aici pentru detalii despre traseu.