Sambata si duminica, la baza Citypaintball din Bucuresti se va desfasura prima etapa a Campionatului national de Paintball Sportiv. Pentru editia din acest an, organizatorii au prevazut si o competitie pentru incepatori (Divizia Rookie).

In 2004 Paintball-ul sportiv, sub formatul de Speedball, a ajuns si la noi in tara. Datorita stilului nou de joc, foarte captivant, majoritatea operatorilor de teren de paintball si-au indreptat priviriile catre aceasta latura a paintball-ului. Dupa 3 concursuri de tip open si o etapa international la Bucuresti, in 2005 s-a infintat Campionatul National de Paintball Sportiv.

Aflat la a 5-a editie, CNPS vine cu un nou format (Divizia Rookie) foarte accesibil incepatorilor, pentru a putea gusta cu adevarat ce inseamna paintball-ul sportiv si care sunt diferentele majore fata de cel recreational. Echipele din Diviza Rookie vor fi formate din 3 jucatori.

Prima etapa va avea loc in Bucuresti in baza Citypaintball din Str. Straulesti nr. 42 pe data de 30-31 Mai (www.cnps.ro) si va face parte dintr-un campionat de 3 etape in Bucuresti plus o etapa buns intr-o locatie surpriza.

Caracteristica speciala a acestei divizii consta in costul fix care acopera tot ce este necesar pentru a juca (bile, echipament si asistenta). Inscrierea este de 35 de euro de persoana, iar daca echipa este formata numai din fete atunci aceasta va fi de 25 de euro de persoana. In inscriere se acopera toate costurile de echipament si bile, deci participantii nu vor avea cheltuieli in plus.

Mai mult de atat Liga Nationala de Paintball Sportiv pune la bataie pentru castigatorii campionatului echipamente in valoare de 3.000 de euro. Anul 2009 pregateste multe surprize jucatorilor de paintball, iar Campionatul National de Paintball Sportiv ’09 se intrevede a fi cel mai incendiar de pana acum.

Mai multe informatii despre competitie, gasiti aici.

Paintball-ul sportiv se diferentiaza fata de alte forme de paintball in principal prin reguli si suprafata de joc. O caracterista importanta a paintball-ului sportiv este ca acesta activitate tinde sa se desprinda de caracterul militar al paintball-ului, prin niste reguli simple, intrerzicerea folosirii modelului de camuflaj pe echipament, interzicerea bilelor care au culoare rosie (sau asemanatoare sangelui), folosirea culorilor vii in echipamentele de paintball si pe obstacole (predominante sunt albastru, rosu, galben, portocaliu, roz, mov), suprafata de joc este din gazon sau gazon artifcial pe care se afla obstacole gonflabile reprezentand forme geometrice simple (cilindri, cuburi, piramide, trunchi de priamide, semilune, bare) de diverse culori.

Paintball-ul este un sport de echipa, astfel indiferent de format, desfasurarea unui joc are loc intre doua echipe care trebuie sa atinga un obiectiv prestabilit, mai exact acela de a captura steagul din baza adversa sau de a atinge baza adversa. Ce face insa ca paintball-ul sa fie sportul cu cea mai mare crestere din lume, se poate afla doar pe teren, jucand.