Controverse asupra partidei dintre Stephen Maguire si Jamie Burnett din decembrie 2008. Politia din Strathclyde a fost contactata de Comisia de Pariuri dupa ce un numar neobisnuit de persoane au pariat pe victoria lui Maguire cu 9-3. Partida, desfasurata in Campionatul de snooker al Marii Britanii, s-a terminat cu exact acest scor: 9-3, dupa ce adversarul lui, Burnett, a ratat o lovitura simpla la bila neagra in jocul al 12-lea.

Ambii jucatori au declarat ca sunt nevinovati. Burnett a explicat coincidenta prin faptul ca stia dinainte pe ce scor au pariat fanii si acest lucru i-a afectat jocul. "Nu am mai simtit niciodata atat de multa presiune asupra mea ca in acel ultim joc. La bila neagra mi-am zis: trebuie sa intre. Am fost sub presiune. Probabil cea mai mare din viata mea", a declarat Burnett, potrivit publicatiei britanice The Telegraph.

World Snooker a inceput o ancheta prin care investigheaza si ei incidentul, iar purtatorul de cuvant al forului a declarat ca aceasta ancheta nu va fi influentata de cea a politiei.

Vestea meciului aranjat a venit doar la doua zile dupa ce a inceput Campionatul Mondial din Sheffield, unde Maguire si Burnett se intalnesc in prima runda.

Aceasta nu este singura partida asupra careia exista suspiciuni. Meciul dintre Peter Ebdon si Liang Wenbo din timpul Trofeului Irlandei de Nord din septembrie 2008 a fost suspectat ca fiind aranjat dupa ce s-a incheiat cu acelasi scor pe care l-au prezis pariorii.

Pana acum, doi jucatori de snooker au primit interdictie de a juca din cauza aceluiasi lucru. In 1995, Peter Francisco a primit o interdictie de cinci ani si Quenten Hann, in 2003, pe o perioada de opt ani.