Anul 2009 va aduce in randul iubitorilor de yachting din Romania emotii, aventura si competitii incitante. Primul Campionat de Yachting Offshore din tara noastra va avea loc anul acesta si va cuprinde patru etape la capatul carora va fi desemnat cel mai bun echipaj de yachting offshore. Black Sea International Regatta, Cupa Bricul Mircea, Regatta Bavaria Blue Marine si Regata Romania vor fi marca a profesionalismului si a pasiunii pentru yachting.

Programul Campionatului de Yachting Offshore 2009:

1. Black Sea International Regatta (27-30 mai, Mangalia-Balcic). Este prima regata internationala a Romaniei, infiintata in 2008 de catre Yacht Club Romania. Anul acesta vor participa peste 50 de yacht-uri, printre care se vor afla si echipaje din Bulgaria, Ucraina, Turcia si Rusia. Cursa va putea fi urmarita si pe internet datorita sistemului de satelit cu care vor fi dotate toate ambarcatiunile. Cuprinde trei etape:

a. 4 curse inshore Mangalia

b. offshore Mangalia - Balcic

c. 4 curse inshore Balcic

2. Cupa Bricul Mircea (7-9 august, Constanta - Portul Tomis). Simplitatea, rigurozitatea, pasiunea pentru performata si profesionalismul sunt caracteristicile celei de-a doua etape a Campionatului de Yachting Offshore. Cupa Bricul Mircea a fost organizata pentru prima data in anii '60 si readusa la viata in 2008.

3. Regatta Bavaria Blue Marine (29-30 august, Constanta). Prima editie a avut loc anul trecut (2-22 iunie) si a reprezentat prima competitie de veliere de pe litoralul romanesc desfasurata sub egida brandului german. Cuprinde trei etape:

a. 4 curse inshore (31 iulie - 2 august, Mangalia)

b. o cursa offshore (21-23 august : Portul Tomis)

c. o cursa inshore (29-30 august : Portul Tomis)

4. Regata Romania (1-4 octombrie, Constanta). Pentru a putea castiga Campionatul de Yachting Offshore, ultima etapa este obligatorie. Castigatorul Campionatului de Yachting va avea conditiile materiale asigurate pentru a putea participa la Cupa Bosforului (Istambul) in 2010.

Detalii despre sistemul de punctaj, regulamente si modul de inscriere se pot gasi accesand site-ul oficial al Campionatului de Yachting Offshore.