Gimanstele romane Sandra Izbasa, Diana Chelaru, Gabriela Dragoi si Anamaria Tamarjan vor concura joi, prima zi a CE de la Milano, in calificari. Campioana en-titre la sol, Izbasa, va participa la barna si la sol, Dragoi la paralele si la barna, iar celalate doua sportive vor concura la toate aparatele.

Primele 8 gimnaste de la fiecare aparat se califica pentru finalele de duminica, iar primele 24 in clasamentul individual compus vor participa in finala de sambata. Calificarile la concursul feminin se va desfasura in superba sala Mediolanum Forum din Milano.

Campioanele en titre la aparate sunt Sandra Izbasa la sol, Oksana Chusovitina (Germania) - sarituri, Ksenia Semenova (Rusia) - barna, iar campioana absoluta este italianca Vanessa Ferrari, care s-a hotarat sa participe la aceasta editie a Europeneleor pe ultima suta de metri.

Lotul Romaniei de la Milano e compus din zece gimansti, 6 baieti si 4 fete. Sandra Izbasa, Diana Chelaru, Gabriela Dragoi si Anamaria Tamarjan compun lotul feminin antrenat de Nicolae Forminte. Din lotul masculin fac parte Flavius Koczi, Daniel Popescu, Marius Berbecar, Alin Jivan, Cosmin Popescu si Robert Stanescu, antrenor Nicusor Pascu.