Ciclistul Lance Armstrong a fost diagnosticat cu fractura de clavicula in urma cazaturii, de luni, din Turul Castilla y Leon, americanul fiind in pericol sa absenteze de la Il Giro, informeaza Gazzetta dello Sport. "Pentru Turul Italiei, lucrurile se complica", a precizat Texanul la iesirea din spitalul din Valladolid, acolo unde a primit ingrijiri medicale.

"Nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Sunt foarte dezamagit, ma simt foarte rau in aceste momente, iar acum trebuie sa ma gandesc in cateva zile ce raspunsuri sa dau in legatura cu continuarea sezonului. Este o situatie delicata", a declarat Armstrong.

Turul Ciclist al Italiei va avea loc intre 9 mai si 1 iunie, fiind destul de probabil ca sportivul american sa lipseasca de la aceasta competitie. De altfel, fractura de clavicula ii poate pune sub semnul intrebarii si participarea la Turul Frantei, competitie unde Lance a triumfat de sapte ori in intreaga cariera.

In varsta de 37 de ani, Armstrong va pleca de urgenta in SUA, acolo unde va avea parte de ingrijire medicala si unde isi va face perioada de recuperare.