2.194,4 km a alergat un japonez in varsta de 65 de ani pentru a intra in Cartea Recordurilor. Akinori Kasuda a alergat 42,2 km in fiecare zi, timp de 52 de zile. Cu picioarele umflate, pe timp de ploaie sau ninsoare, japonezul a continuat sa alerge zilnic: Vreau sa fac tot ce pot mai bine pentru restul vietii mele, a declarat omul maraton.

Nici ploaia, nici zapada, dar nici piciorele umflate nu l-au putut opri pe japonez. In fiecare zi a ultimelor sapte saptamani a alergat 42.2 km in jurul unui parc din Saitama, situat in nordul orasului Tokyo, completand distanta oficiala a unui maraton. "Nu stiu daca voi mai trai alti 15 sau 20 de ani. Vreau sa fac tot ce pot mai bine pentru restul vietii mele, asa ca am decis sa dobor acest record mondial", a mentionat japonezul pentru ABC.

Campion universitar la alergat pe distante lungi, Kasuda a renuntat sa mai alerge in jurul varstei de 30 de ani, dar s-a reapucat la 60. "Simt dureri la picioare. Nu vreau sa ma plang, dar devin din ce in ce mai mari". Picioarele ii erau umflate, dar japonezul era decis sa intre in Cartea Recordurilor asa ca facea vizite zilnice unui acupuncturist.

"Alergatul la maraton poate distruge echilibrul hormonal. Eu i-am monitorizat conditia lui Kasuda in fiecare zi. El alerga de cateva saptamani, asa ca era deja prea tarziu sa-i spun sa se opreasca", a mentionat acupuncturistul.

"A fost o provocare foarte grea", a declarat Kasuda dupa ce a alergat duminica in ultimul maraton.