Peste 170.000 de iubitori ai yachting-ului si-au indeplinit un vis: sa participe la cea mai mare competitie din domeniu: Volvo Ocean Race (VOR). Virtual, ce-i drept. Miza? Un Volvo C30. VORGame a atras si peste 200 de echipaje din Romania, iar Yacht Club Romania va premia cele mai bune echipaje tricolore. Alegerea traseului si urmarirea permanenta a barcii constituie principalele eforturi pe care impatimitii competitiei trebuie sa le depuna intr-un joc ce, atentie, creeaza dependenta!

Cursa virtuala a inceput in acelasi timp cu cea reala (4 octombrie 2008), urmareste acelasi traseu si se desfasoara in aceleasi conditii meteo. Competitia se afla in etapa a 5-a, care are peste 12.300 mile marine si se desfasoara intre Qingdao (China) si Rio de Janeiro (Brazilia). Timpul estimat de navigatie pentru aceasta etapa este de peste 5 saptamani.

"Yacht-urile le poti crea si controla singur. Experienta a aratat ca nu poti conduce non-stop yacht-ul, fara riscul de a pierde locuri in competitie sau de a te trezi in Noua Zeelanda/Australia (un caz ideal, desi nu era pe traseu...) sau esuat pe mal. Cei care vor intr-adevar sa aiba rezultate au nevoie de ajutor (de un echipaj care sa controleze yacht-ul cand ei nu o pot face - pe mare aceste lucru se intampla in carturi, - la cate 3 ore de exemplu). Interesant este faptul ca fiecare dintre participanti poate vedea yacht-urile concurente si le poate chiar trimite mesaje, direct (la fel, ca pe mare, unde exista statiile radio)", a declarat pentru Hotnews, Razvan Bucuroiu, Press Officer la Yacht Club Romania.

Pe diferite forum-uri din lume s-au creat mici comunitati ale impatimitilor acestui joc in care se vorbeste despre strategii de joc si utilizatorii isi dau sfaturi unul altuia. Pe site-ul oficial al jocului exista chiar si un "ghid de joc".

Yacht Club Romania a decis premierea celor mai bune echipaje din Romania pentru fiecare etapa in parte si acordarea unui model la scara Volvo Open 70 de 96 de cm celui mai bun echipaj per total. EIT Forum Auto, importator exclusiv al Volvo in Romania va oferi inca un premiu special: un week-end la volanul noului Volvo XC70. Castigatorii vor fi premiati si de www.kdo.ro cu cate un Powerball Manual Power.

In etapa a 4-a, Inkredible Team a fost yacht-ul romanesc care a ocupat cea mai inalta pozitie in cursa virtuala: 2888. Aceasta echipa exista si in viata reala iar in 21 mai va reprezenta Romania la Cupa Bosforului. Vreme Furtunoasa se afla pe locul 1858 in etapa a cincea, in 19 martie.

Etapele ramase:

Etapa a 6-a Rio De Janeiro - 11 aprilie 2009 (4,900 mile marine)

Etapa a 7-a Boston - 16 mai 2009 (2,550 mile marine)

Etapa a 8-a Galway - 6 iunie 2009 (950 mile marine)

Etapa a 9-a Goteborg - 14 June 2009 (525 mile marine)

Etapa a 10-a Stockholm - 25 iunie 2009 (370 mile marine)

Final: St Petersburg - 27 iunie 2009

Finalul etapei a patra