Imediat dupa victoria obtinuta in fata lui Fulgencio Zuniga, pugilistul roman Lucian Bute a anuntat ca vrea sa ii acorde revansa mexicanului Librado Andrade, pentru a elimina orice suspiciune: "Daca Andrade isi va castiga meciul din aprilie, vreau sa ii acord revansa pentru a incheia o data pentru totdeauna discutiile legate de primul nostru meci".

Andrade a fost la Montreal si a vazut din sala meciul lui Bute cu Zuniga. Cand s-ar putea reintalni cu Bute? "In iunie cred ca voi boxa la Quebec, nu stiu daca va fi pentru titlul mondial, pentru ca detaliile nu au fost puse la punct. Insa in septembrie, cand joc pentru centura, as vrea sa ii acord revansa lui Andrade", a declarat Bute dupa victoria cu Zuniga.

In octombrie 2008, Bute l-a intalnit pe mexicanul Andrade intr-un meci de titlu mondial. Dupa ce a controlat intalnirea, Bute a vrut sa inchida intr-un stil spectaculos si a iesit la lupta deschisa. Atitudinea l-a costat, intrucat a incasat cateva lovituri care l-au pus la podea. Intr-un final, Bute s-a ridicat, s-a auzit gongul final si a primit decizia la puncte. Din acel moment, managerii lui Andrade au tot contestat decizia si au solicitat romanului acordarea revansei.