Conducerea IAAF va lua in discutie in cadrul unei sedinte suspendarea atletului Dwain Chambers. El tocmai a castigat la Torino concursul de sprint, la proba de 60 de metri insa atletul a atras mania celor de la IAAF datorita cartii sale autobiografice, Race Against Me: My Story.

"Aceasta carte este despre viata mea si despre drumul meu de la baiatul de aur la un nimeni. Este o poveste reala pe care nu am apucat sa o spun nimanui si in sfarsit am pus-o pe o hartie. A fost un exercitiu terapeutic", a spus Chambers inainte ca aceata carte sa fie lansata. Pentru dezvaluirile sale, IAAF considera ca Chambers si-a batut joc de atletism.

Cine a fost Dwain Chambers? Putea sa fie un atlet extraordinar insa a ramas in istoria sportului ca un alt sportiv dopat. Chambers a dat lovitura la Olimpiada de la Sidney la proba de 100 de metri si in 2001 a devenit cel mai bun atlet britanic, concurand cu succes la Campionatul Mondial de la Edmonton. In octombrie 2003 a fost depistat pozitiv cu THG, a primit o suspendare de 2 ani si o interdictie pe viata la Olimpiade. Toate premiile obtinute din 2002 au fost anulate. Chambers a depus contestatie si a dorit sa i se ridice interdictia de a mai participa la Olimpiade, insa CIO nu a dorit sa auda de acest lucru. Peste trei ani si-a anuntat retragerea, dar visul sau era sa mai participe la Olimpiada de la Londra, din 2012.

Dwain Chambers: Daca am vreun mesaj pentru copii, este sa creada in abilitatile lor, sa munceasca mult si sa aiba rabdare. Drogurile nu fac decat sa iti distruga viata!

Chambers la Torino