Familia lui Marian Cozma si o parte din fostii sai colegi au lansat, in cursul zilei de joi la clubul Dinamo, o campanie antiviolenta numita LOVE 8. Aceasta isi va incepe activitatea in noaptea de 7 spre 8 martie, la ora 1:00, la 30 de zile distanta de la disparitia prematura a lui Marian.

Astfel, la ora 1:00 a zilei de 8 martie, in mai multe cluburi din toata Romania se va difuza un film cu Marian Cozma. Mesajul acestuia este de celebrarea vietii, a iubirii si a sportului.

Jucatorii echipelor Dinamo si Steaua (care se vor intalni sambata in prima liga de handbal masculin a tarii) vor merge la ora 1:00 intr-un club din Bucuresti pentru a comemora 30 de zile de la decesul lui Marian si pentru a lupta impotriva violentelor de orice fel din sport.

De unde 8?

Numele acestei campanii are o legatura stransa cu cifra 8 (pe 8 s-a nascut si a murit fostul sportiv, numarul 8 il purta pe tricou la MKB Veszprem).

Mesajul campaniei este unul clar: "Spunem NU violentei prin promovarea sportului si a valorilor sale, prin crearea de noi modele pentru copii si tineri. Sportul inseamna non-violenta. Sportul inseamna lupta doar in arena".

Marian Cozma si-a pierdut viata pe 8 februarie, atunci cand a fost injunghiat mortal in zona inimii intr-un club din Veszprem.