Alejandro Valverde risca inchisoarea si o suspendare de doi ani in urma investigatiilor italiene asupra scandalului Operatiunea Puerto. Comitetul Italian Olimpic (CONI) a stabilit ca una din mostrele de sange gasite in laboratorul de la Puerto ii apartine lui Alejandro Valverde.

CITESTE AICI mai multe informatii despre cazul lui Valverde si Operatiunea Puerto

"Sangele gasit in punga cu numarul 18 ii apartine lui Valverde. Avem jurisdictia de a ancheta astfel de situatii", a spus unul dintre procurorii care s-au ocupat de acest caz, raspunzandu-i astfel unui judecator spaniol, care a contestat autoritatea CONI de a intreprinde acest demers. "Cazul lui Valverde este identic cu cel al lui Basso, suspendat in 2006 in urma unor mostre de sange gasite in laboratorul lui Fuentes".

Alejandro Valverde va concura in ciuda acestor acuzatii in acest weekend in Franta. "Am aparut in fata CONI si mi-am spus punctul de vedere. Ei nu au adus nicio proba in fata justitiei care sa ma acuze. Sper ca procedura sa isi urmeze cursul si veti vedea ca sunt nevinovat. Eu o sa ma antrenez in fiecare zi si sunt sigur ca imi voi indeplini obiectivele sportive din acest an", a spus ciclistul.