John Kucera a obtinut medalia de aur la coborare si a devenit primul canadian campion mondial la schi alpin in Val d'Isere. Vremea a fost de partea canadianului si i-a incurcat pe ceilalti participanti. Castigatorul probelor de coborare din Wengen si Kitzbuehel de luna trecuta, Didier Defago a ratat un loc pe podium din cauza unei cazaturi.

Kucera a terminat proba de coborare din cadrul CM de schi in 2 minute 07.01 secunde: "Pare ireal. De cele mai multe ori, vremea nu a tinut cu mine - dar azi a fost diferit. A fost un avantaj faptul ca am inceput devreme", a declarat canadianul.

Medalia de argint i-a revenit castigatorului de la super-G, elvetianul Didier Cuche, care a terminat cu 0-04 in spatele liderului. Cuche a fost la un pas de a obtine victoria si la coborare: "Nu am pierdut aurul, ci am castigat argintul", a declarat elvetianul. Compatriotul sau, Carlo Janka a obtinut medalia de bronz, inregistrand un timp de 2 minute si 07.18 secunde.

In timpul probelor a avut loc o controversa deoarece fostului campion mondial, Michael Walchhofer i s-a permis sa reinceapa cursa. Organizatorii au motivat decizia prin faptul ca austriacul a inceput prea devreme cursa iar vizibilitatea era prea redusa. Walchhofer a terminat pe 9, fata de locul 12 pe care-l obtinuse la prima incercare.

"Walchhofer a inceput revolutia astazi. De acum inainte cursele la coborare vor avea doua runde", a declarat un alt concurent, austriacul Hermann Maier, citat de Eurosport.