Fumezi canabis, iti ceri scuze si gata? Desi Comitetul Olimpic International s-a multumit cu scuzele lui Michael Phelps, Federatia Americana de Natatie nu a lasat intamplarea nesanctionata. Michael Phelps va fi suspendat pe o perioada de trei luni si nu va mai primi niciun ajutor financiar din partea federatiei in aceasta perioada.

Pe toata durata suspendarii, Michael Phelps nu va mai avea voie sa participe la niciun fel de competitie de inot.

"Am decis sa-i transmitem lui Michael un mesaj ferm, pentru ca a dezamagit atat de multe persoane, in mod special sutele de mii de copii membri ai USA Swimming care il privesc drept un model sau chiar ca pe un erou", a declarat forul, potrivit LA Times.

Dar urmarile petrecerii cu canabis a inotatorului american nu se opresc aici. Firma de cereale Kellogg's a anuntat ca reziliaza contractul cu Phelps la sfarsitul lunii februarie deoarece "nu se mai potriveste cu imaginea produsului". Dar firma nu va scapa asa usor de multiplul medaliat olimpic, deoarece imaginea lui Phelps este deja imprimata pe cutiile de cereale.

Tabloidul britanic News of the World a publicat, in editia de duminica, o poza in care Phelps era surprins fumand canabis. Ulterior, americanul si-a cerut scuze pentru ceea ce a facut, declarand ca nu este un fumator de canabis, iar ceea ce a facut a fost pus pe seama valurilor tineretii.