Saritorii cu schiurile, Szilvester Kozma si Remus Tudor s-au calificat la Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver, din 2010 si la competitiile de Cupa Mondiala, in urma rezultatelor bune obtinute la Cupele Continentale. Cei doi sportivi sunt primii romani care se califica la aceste competitii.

Kozma si Tudor s-au clasat printre primii 30 de sportivi la etapele Cupei Continentale, care s-au desfasurat in perioada 8-11 ianuarie, la Sapporo, Japonia. Remus Tudor, in varsta de 16 ani, a sarit 75 metri in runda finala de la proba de pe K90. Szilvester Kozma (17 ani) a sarit 73 metri, in cadrul aceleiasi probe. Cei doi au participat si la trambulina K120.

"Este un moment foarte important pentru sariturile cu schiurile din Romania. Aceasta calificare ne da speranta ca si ceilalti sportivi din echipele de copii si juniori, ce beneficiaza in prezent de programul OMV Move & Jump, vor vedea in Szilvester Kozma si Remus Tudor modele de urmat si vor duce sariturile cu schiurile din Romania in primele 10 din lume in cel mai scurt timp posibil", a declarat Puiu Gaspar, Secretarul Federatiei Romane de Schi-Biatlon, potrivit unui comunicat de presa, citat de tvr.ro.

"Sunt foarte mandru de rezultatele obtinute de cei doi sportivi. Sunt in forma buna in acest moment si sper sa-si pastreze tonusul pe parcursul intregului an", a declarat Florin Spulber, antrenorul echipei nationale cu schiurile.