Recent revenit in activitatea de performanta, rutierul american Lance Armstrong are inca o mare influenta asupra imaginii ciclismului in lume, cateva mii de persoane alegand sa participe la Tour Down Under (in Australia) pentru a pedala impreuna cu cel care a castigat de sapte ori consecutiv Turul Frantei.

Anul trecut la Tour Down au luat parte 3400 de persoane, in 2009 fiind 6300 de rutieri. Principalul motiv al numarului mare de inscrieri il reprezinta participarea americanului Lance Armstrong, texanul bifand in Australia revenirea in competitiile oficiale.

Aceasta manifestare va avea loc intre 18 si 25 ianuarie, interesant fiind faptul ca pot concura si amatori din lumea intreaga (anul acesta vor fi ciclisti din Noua Zeelanda, Germania, Singapore, Marea Britanie, SUA si Finlanda) acestia ruland pe acelasi traseu cu profesionistii, dar cu o zi inainte de acestia.

Armstrong va participa in vara lui 2009 la Turul Ciclist al Frantei, competitie unde vrea sa isi treaca in palmares cea de-a opta victorie.