Michael Phelps a devenit un model si o sursa de inspiratie pentru tinerii din America. Cele opt medalii pe care le-a obtinut anul acesta la Beijing au ajutat cluburile de inot. Antrenorii sustin ca anul acesta are loc explozia Mike Phelps.

John Bailey, antrenor la Centrul de agrement Westlake, a declarat ca numarul copiilor inscrisi la inot creste in anul in care au loc Jocurile Olimpice. Dar parca niciodata nu au fost asa de multi ca acum.

La clubul Lake Erie Silver Dolphins numarul copiilor inscrisi s-a dublat. " Toti viseaza sa faca parte din echipa olimpica. Si asta e bine. Din moment ce intra in apa nu stii ce se poate intampla", a declarat antrenorul clubului, Jerry Holtrey, in speranta ca va avea sansa de a-l antrena pe sportivul ce-i va depasi recordul lui Phelps.

"A fost ceva ce merita vazut, in special ce a facut Phelps. E posibil sa mai treaca 40 de ani pana sa vedem ceva asemanator", mentioneaza un alt antrenor de inot.

Parintii isi trimit copii la inot pentru ca e un sport bun si curat. Joanna Fanning, mama unui membru al unui club de inot a declarat ca fiul sau de 11 ani nu iubeste sporturile de contact, dar nici nu era atras de inot. Pana cand l-a vazut pe Phelps. Antrenorul sau spune ca ii arata baiatului DVD-uri cu Phelps pentru a-l incuraja.

Recordul membrilor inscrisi la cluburile de inot a fost inregistrat in 1992, dupa Jocurile Olimpice de la Barcelona. Atunci, Matt Biondi si Tom Jager au devenit primii inotatori americani care au castigat medalii de aur la trei Jocuri Olimpice. Procentajul inscrierilor la cursurile de inot a crescut in acea perioada cu 10%. Insa, anul acesta, istoria se va rescrie datorita lui Phelps.