Robert Muller, portarul german al echipei de hochei pe gheata Kölner Haie, vrea sa-si petreaca ultimele clipe ale vietii practicand sportul pe care-l iubeste. Si, conform medicilor, acele zile sunt din ce in ce mai aproape. Sportivul sufera de cancer cerebral, dar devotamentul si recunostinta fata de coechipierii sai il fac sa-si doreasca sa joace in continuare: "Acum, singurul meu obiectiv este sa disput confruntarile din campionatul german si, in felul acesta, sa le multumesc colegilor ca au avut incredere in mine", a declarat Muller.

Portarul german a fost diagnosticat cu cancer cerebral in 2006. Medicii l-au operat, dar au extirpat doar partial tumoarea. Cu toate acestea, Muller era optimist: "Sunt foarte norocos. Stiu ca mai am inca o parte din tumoare acolo, dar trebuie sa gandesc pozitiv". S-a intors pe gheata si a castigat, impreuna cu echipa sa, Kölner Haie, subcampionatul ligii germane de hochey pe gheata. Muller a fost convocat si la echipa nationala, pentru Mondialul din Canada.

Insa, boala a recidivat. Mai agresiva si mai mare ca inainte. A fost operat din nou, dar nici de data aceasta tumoarea nu a fost inlaturata complet. Medicii sunt sceptici: "Majoritatea pacientilor care sufera de acest tip de boala nu reuseste sa supravietuiasca primului an. Doar 3% dintre cei care sufera de boala aceasta ajung sa mai traiasca cinci ani", a declarat Wolfgang Wick, oncologul care se ocupa de cazul sportivului.

Sapte saptamani de viata i-au ramas de trait, dupa aproximarile oncologilor. Dar sportivul de 28 de ani, casatorit si tatal a doi copii, vrea doar un singur lucru: sa continue sa joace: "Ma gandesc doar la hochei. Acum, singurul meu obiectiv e sa disput confruntarile din campionatul german si, in felul acesta, sa le multumesc colegilor ca au avut incredere in mine. Vreau sa ma trateze ca pe restul coechipierilor, nu vreau sa joc pentru compasiune".

Muller, in timpul antrenamentelor