Presedintele IBF, Marian W. Muhammad, a avut o interventie telefonica pentru Radio Canada, in care a explicat ca arbitrul Marlon Wright, care a oficiat partida de box dintre Bute si Andrade, a procedat corect in ultima repriza cand s-a oprit din numaratoare pentru a-i spune mexicanului sa se duca in coltul sau.

"El a respectat perfect regulamentul IBF atunci cand i-a spus lui Andrade sa se duca in coltul sau. Nu s-a comis nicio neregularitate. Arbitrul nu avea de ce sa il considere KO pe Bute din moment ce el s-a ridicat in picioare", a declarat Muhammad.

Presedintele IBF a anuntat ca promoterii de la Golden Boy nu au depus inca o contestatie scrisa, ci au trimis doar inregistrarea meciului oficialilor de la IBF. "Asta am vazut si noi, vrem mai multe probe daca aveti", le-au transmis cei de la IBF. Reprezentantii lui Andrade au la dispozitie 10 zile pentru a inainta o contestatie. Muhammad a adaugat ca IBF nu este obligata sa ii acorde o revansa lui Andrade, ci doar daca Golden Boy va depunde o contestatie iar aceasta va fi admisa.

Presa canadiana anunta mai mult ca sigur, ca Lucian Bute va boxa in primavara contra lui Mads Larsen, fiind sanse bune ca partida sa se desfasoare la Bucuresti.