"Cea mai lunga numaratoare". Asa a numit presa canadiana ceea ce s-a intamplat la finalul meciului Bute - Andrade. Decizia arbitrului Marlon Wright, care nu l-a numarat pe Lucian Bute conform regulamentului (sustin cei care il reprezinta pe mexican), i-a scos din sarite pe promoterii de la Golden Boy, care au depus o contestatie oficiala, cerand ca meciul sa se rejoace.

David Iskowitch, membru in executivul celor de la Golden Boy, a declarat la finalul meciului ca "stiam ca este o perceptie in State ca nu poti obtine in Canada o decizie corecta. Am constatat ca nici daca obtii un KO nu poti sa castigi aici. Au fost 16.000 de oameni care urlau de bucurie ca omul lor a castigat, dar nu cred ca e nimeni satisfacut de ceea ce s-a intamplat. Oricum, am depus o contestatie".

Antrenorul Howard Grant a dezvaluit ca promoterii lui Andrade solicita celor de la IBF sa-i impuna lui Bute sa ii acorde revansa mexicanului. "Astazi este sambata, e weekendul, nu se lucreaza, dar o sa vina ziua de luni si sunt sigur ca vom afla raspunsul apelului. Stiu ca Richard Schafer si Oscar de la Hoya au o putere mare si destua influenta pentru a face ca acest meci sa se rejoace."

In presa canadiana au aparut deja zvonuri ca promoterii lui Bute doresc sa aranjeze un meci pentru centura IBF cu Mads Larsen, neavand intentia de a-i acorda o revansa lui Andrade. Lucian Bute a spus insa la finalul meciului ca nu l-ar deranja sa mai boxeze cu mexicanul. "Eu sunt pregatit oricand pentru orice adversar".

Ce spune Regulamentul. „Daca unul dintre pugilisti este facut KO, arbitrul ii va ordona boxerului ramas in picioare sa se indrepte catre cel mai indepartat colt neutru si apoi va incepe numaratoarea. Daca boxerul ramas in picioare paraseste coltul neutru inainte ca numaratoarea sa fie completa, arbitrul va opri numaratoarea si ii va ordona pugilistului sa se duca inapoi in colt. Numaratoarea nu va incepe decat atunci cand boxerul ramas in picioare s-a intors in coltul neutru”.

Tot in Regulamentul IBF exista o prevedere ce se aplica in meciurile pentru centura, ca cel care este doborat printr-un KO nu este salvat de gong in nicio repriza.