Lucian Bute si-a pastrat centura de campion mondial IBF in fata mexicanului Librado Andrade, dupa un meci pe care l-a incheiat in genunchi: in ultimele secunde ale meciului de la Montreal, Bute a fost trimis la podea. Romanul a fost salvat de gongul final, apoi a primit decizia de castigator la puncte (unanimitate). Anterior, Bute il trimisese pe Librado Andrade la podea (repriza a 10-a).

Click aici pentru inregistrarea VIDEO a unui final infernal!!!

"A fost cel mai greu meci din cariera mea, dar sunt fericit ca am castigat. Andrade a fost un adversar foarte greu..." - Lucian Bute, campion mondial IBF.

Click aici pentru primele declaratii facute de Bute dupa meciul de infarct cu Andrade.

Arbitrul a explicat de ce a intarziat numaratoarea lui Bute: "Adversarul lui Bute se tot misca din colt, nu puteam continua numaratoarea. A fost vina lui Andrade, trebuia sa stea in colt".

Click aici pentru reactii din presa internationala la finalul controversat al meciului Bute vs Andrade.

7.52 Arbitrii anunta decizia: Bute castiga la puncte! Toti cei trei arbitri l-au vazut castigator. Bute isi apara titlul, dupa cel mai greu meci din cariera.

7.45 Gongul il salveaza pe Lucian Bute care a fost culcat la podea in ultima repriza!!! Mexicanul a fost devastator, doar gongul l-a salvat pe Lucian... Se asteapta decizia.

7.40 Andrade gaseste resurse pentru a -l pune in pericol pe Lucian - o repriza mai buna pentru mexican.

7.36 Lucian Bute l-a pus la podea pe Andrade care asculta numaratoarea arbitrului!!!

7.32 Bute incheie asa cum trebuie runda a 9-a: un-doi care il zguduie pe mexican.

7.28 Andrade il gaseste pe Bute cu un upercut. Romanul a replicat prin lovituri la corp. mexicanul ramane periculos in a 8-a repriza.

7.24 Lucian domina si aceasta repriza: revenirea sa in meci este evidenta. Andrade lasa impresia ca isi epuizeaza mai repede energiile.

7.20 Romanul revine in meci - puncteaza mult mai clar si il stopeaza pe Andrade care devenise mult mai indraznet.

7.15 Andrade este din ce in ce mai periculos - avanseaza mai mult si loveste mai clar decat Bute.

7.11 Repriza a patra: Bute incaseaza primele lovituri din partea lui Andrade. Perioada ii apartine mexicanului.

7.07 A treia repriza este castigata de Lucian - riposte scurte, consistente, la sosirile lui Andrade.

7.02 Repriza a doua - Andrade stie ca nu poate tine 12 reprize si vine peste roman. Lucian este pregatit pentru un meci lung. Nu s-a dat nicio lovitura serioasa pana in acest moment.

6.56 Meciul a inceput. Bute are in fata un adversar mult mai greu decat Joppy. Andrade trimite o directa, insa Bute eschiveaza, apoi loveste la randul sau.

6.50 18.000 de oameni saluta intrarea lui Bute in Bell Centre din Montreal: centura romanului este purtata de... Adrian Diaconu, colegul sau de la Interbox.

Bute a intrat neasteptat de greu in categorie - la cantarul oficial a descoperit ca s-a situat exact la limita categoriei, apoi a glumit, spunand ca ar fi renuntat si la chiloti doar-doar va rezolva situatia.

"Este cel mai greu meci al carierei mele. M-am pregatit foarte mult si vreau sa controlez fiecare runda. Vreau sa muncesc, sa ma misc bine si sa lovesc necrutator" - Lucian Bute, campion mondial IBF.