Scandalul dopajului de la Olimpiada de la Beijing continua. Observatorii oficiali ai testelor anti-doping sustin ca aproximativ 300 de rezultate ale testelor lipsesc. "De indata ce laboratorul de la Beijing a livrat toate rapoartele catre echipa observatorilor independenti s-a constatat ca in jur de 300 de rezultate ale testelor lipsesc", dezvaluie raportul observatorilor.

Echipa formata din 10 observatori independenti insarcinati cu raportarea rezultatelor de la JO 2008 au mentionat, in raportul dat Agentiei Mondiale Anti-doping, ca o serie de teste lipsesc. Ei au descoperit si o serie de abateri de la procedurile standard de testare a drogurilor, inclusiv faptul ca laboratorul de la Beijing nu testeaza una din substantele interzise - insulina.

Potrivit raportului, laboratorul a uitat chiar sa ia una din mostrele de control al calitatii ce continea o substanta interzisa. Observatorii au mai raportat ca aproape jumatate din comitetele olimpice nationale nu au furnizat informatii importante despre sportivii lor, necesare testarilor anti-drog.

In urma testelor anti-doping din timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing au fost depistati pozitiv noua sportivi: medaliata cu argint la heptatlon Liudmyla Blonska (Ucraina), ciclista Maria Morena (Spania), gimnastul Thi Ngan Thuong Do (Vietnam), alergatorul Fani Halkia (Grecia), halterofilul Igor Razoronov (Ucraina), aruncatorii cu ciocanul Vadim Devyatrovskiy si Ivan Tsikhan (Belarus), canoistul Adam Seroczynski (Polonia) si medaliata cu argint si bronz la tir Jong Su Kim (Coreea).