Scandalurile din lumea ciclismului se tin lant. Din ce in ce mai multi sportivi sunt gasiti dopati in urma testelelor efectuate in laboratorul de la Lausanne. Ultimele teste au aratat ca Leonardo Piepoli si Stefan Schumacher au folosit substante interzise in timpul Turului Frantei.

Leonardo Piepoli a fost gasit dopat cu EPO de doua ori, pe 4 si 15 iulie. Ciclistul de la Saunier-Duval a fost chemat pentru o audienta la Roma, vineri, la ora 12, in cursul careia se va afla soarta carierei italianului Acum o saptamana, coechipierul sau, Ricardo Ricco a fost suspendat din competitii timp de 2 ani, pentru ca a folosit aceeasi substanta.

Vestea celuilalt test pozitiv a venit la doar cateva ore distanta. Ciclistul a fost depistat dupa o serie de teste. Insa germanul nu e strain de aceste scandaluri. In 2005 a fost gasit pozitiv in urma testelor anti-doping, iar in 2007 a fost exclus din Cupa Mondiala, din aceleasi motive. Dupa aflarea vestii, echipa sa, Gerolsteiner, a declarat ca existau suspiciuni in interiorul grupului in privinta germanului. In timpul Turului Frantei, Schumacher a purtat timp de doua zile tricoul galben.