Recordmanul absolut din Tour de France (sapte victorii consecutive), americanul Lance Armstrong, a refuzat propunerea Agentiei franceze de lupta impotriva dopajului de a efectua noi analize asupra probelor colectate in anul 1999 de la rutierul de peste ocean. In acea vreme, EPO (eritropoietina) nu era o substanta detectabila. Ramane o singura intrebare, ascunde texanul ceva?

"Esantioanele din Tururile Frantei editiile 1998 si 1999 nu au fost conservate corect, asa cum a demonstrat o ancheta independenta efectuata in 2005. Chiar si in urma cu trei ani, analizele nu ar fi putut furniza rezultate clare", se apara Lance, cel asupra caruia au planat mai multe suspiciuni de dopaj.

In anul 2005, cotidianul francez L'Equipe a publicat un material in care Armstrong este acuzat ca s-ar fi dopat in anul 1999 cu EPO, substanta care i-ar fi inlesnit succesul din Turul Frantei.

Retras din activitatea de performanta in anul 2005, Lance Armstrong a anuntat in urma cu mai multe saptamani ca vrea sa mai castige o data Marea Bucla, in vara anului viitor.