Lance Armstrong va sustine doua conferinte de presa, la New York si Los Angeles, in care va explica motivele intoarcerii sale in ciclismul profesionist. Managerul sau, Mark Higgins a anuntat printr-un comunicat de presa ca texanul "va detalia proiectul intoarcerii sale in ciclismul profesionist si va anunta numele noii sale echipei".

Vicepresedintele federatiei cazace, Nikolai Proskurin a anuntat miercuri ca Armstrong va concura pentru formatia de ciclism Astana: "Miercuri, Armstrong va anunta decizia de a se alatura echipei noastre. Este un caz rezolvat. Cred ca Armstrong va deveni noua emblema a Kazahstanului. Este un mare sportiv si un om curajos. Va fi un exemplu excelent pentru noile talente din Kazahstan".

Proskurin a precizat ca Armstrong va fi liderul echipei, alaturi de spaniolul Alberto Contador. "Acum sunt unele tensiuni la echipa, dar sper sa reusim sa mentinem situatia sub control. Armstrong nu va fi unica vedeta, ci unul dintre liderii echipei", a adaugat Proskurin.

Agentia australiana Associated Press a anuntat ca prima competitie la care va participa Armstrong e Turul Down Under din Australia, in perioada 20-25 ianuarie 2009.