Desi s-au promis multe, echipajul de canotaj 8+1 se antreneaza in continuare la Snagov, la concurenta cu baietasii de bani gata si milionarii care si-au cumparat barci cu motoare si polueaza tot ceea ce au in jur. Doua medalii olimpice in conditii de antrenament jalnice, printre vele, motoare pe apa si multe fite. In cadrul unei conferinte de presa in care lotul de canotaj a fost premiat cu 300.000 de RON de Agentia Tempo, Ion Tiriac a propus varianta simpla: "sa-i lasam pe milionari pe lacul Snagov". Asta nu inainte de a "urechea" presa pentru ca nu se implica.

"La canotaj mai avem mostenirea de performanta. Multi ne-au copiat, dar canotajul este singurul sport care ne poate duce inainte. Au ramas aceste centre olimpice pe care le cunosc si le bateam in tinerete cu piciorul si ma apuca groaza. Ar trebui sa ramana acolo milionarii si caii lor putere. Unde e presa sa vorbeasca despre acest lucru? De ce pe lacul Snagov nu se merge cu o barca cu vasle, ca oamenii acestia sa isi faca treaba? IUn loc ca ala nu e cu barci cu motor. Oamenii astia nu au o pista adevarata", a spus Tiriac.

Omul de afaceri s-a aratat deranjat pentru ca nici Parlamentul si nici Guvernul nu l-au sustinut sa deschida o fundatie pentru sport. "Am promis sa bag 100 de milioane, dar nu ma lasa legea. Am vorbit cu guvernantii, am vorbit cu parlamentarii... Nimeni nu a vrut sa faca treaba asta. Acum, cu banii o sa ma duc la vanatoare", a incheiat Tiriac.

"Impreuna cu Georgeta Andrunache si Viorica Susanu vom face tot ce ne sta in putinta pentru a asigura o baza sportiva corespunzatoare, pe masura valorii noastre. In momentul de fata, acesta este obiectivul nostru principal si speram sa gasim sprijin in intreaga comunitate", a declarat si Elisabeta Lipa.

In cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Hotel Radisson, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu si echipajul de 8+1 a fost premiat de Agentia Tempo cu suma de 300.000 de RON pentru performanta de la Olimpiada de la Beijing: aur la 2 rame fara carmaci si bronz la 8+1. La eveniment au mai participat Dragos Grigoriu, presedintele Agentiei Tempo, Octavian Morariu, presedintele ANS, Ioan Dospinescu, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, Nicolae Dumitru, presedintele Niro Investment Group, Ion Tiriac, Elisabeta Lipa si Steve Williams, dublu campion olimpic si membru al echipajului britanic de 4 vasle.