Gata, a inceput. Joi, dis de dimineata, mai exact la ora 6, a fost dat startul in cea mai importanta competitie de aventura gen eco-challenge din Romania. Carpathian Adventure 2008. Credeti ca timp de trei zile ati putea sa alergati pe munte, sa mergeti cu bicicleta, sa faceti putina speologie, obligatoriu o tiroliana si sa improvizati o pluta care sa te si tina pe apa? Eu pot.

Este pentru a patra oara cind particip la Carpathian Adventure. De data aceasta, tabara de baza a fost la Plaiul Foii, acolo de unde creasta Pietrei Craiului se vede atit de frumos. Aseara a avut loc sedinta de pregatire, unde am aflat in fine care este traseul competitiei. Stiam oricum ca va trebui sa traversam parti si din Piatra Craiului, dar si din Iezer sau Fagaras. Acum, stim cel putin care este traseul exact.

Evident, nu e unul usor. Stiam ca tura montana e lunga de aproape 90 de kilometri, in timp ce pe bicicleta va trebui parcursa aproximativ aceeasi distanta. Diferenta de nivel la tura montana e de aproape 6500 de metri. Nu e gresala: sunt circa sasemiicincisute de metri.

Startul a fost la ora 6, de dimineata. In echipa mea, numita Vertical mai sunt alte doua fete, Suzana Dan si Corina Fodor. Impreuna cu Andrei Corin Zinz formam singura echipa formata in majoritate din fete. Asta nu ne impiedica sa cred ca putem cistiga.

Pentru noi e o provocare extraordinara, iar atmosfera creata in jurul concursurilor de acest gen este deosebita. Datorita surprizelor traseului, inveti sa te adaptezi, iti descoperi limite pe care nu le banuiai, de aceea echipa este cea mai importanta.

Stiu ca va trebui sa facem lucruri pe care in mod normal nu le-ai face, mergi ore in sir, apoi te urci pe bicicleta, fie ca e frig sau foarte cald, mai faci o tiroliana, un rapel, trebuie sa improvizezi o pluta din te miri ce si sa si mergi cu ea.

Simbata, la ora 10, e timpul limita pentru sosirea din tura montana si de plecare pe traseul de bicicleta. Concursul trebuie terminat cel mai tirziu pina duminica la 10:00, adica dupa 76 de ore de concurs.

Carpathian Adventureeste primul concurs de aventura gen eco-challenge aparut in Romania, prima sa editie avind loc in 2001, in Muntii Hasmas. Anul acesta vor participa 41 de echipe din Romania, Ungaria si Slovacia, fiind organizate doua curse, pentru amatori si respectiv avansati.

Concursul se tine exclusiv in Romania, in fiecare an intr-o noua locatie, alt masiv, traseul fiind dezvaluit doar in ziua sedintei tehnice. Editiile anterioare au fost in masivele Gurghiu, Harghita, Parang, Bucegi, Retezat, respectiv Apuseni