Pugilistul Adrian Diaconu va prelua centura de campion mondial al versiunii WBC, la categoria semi-grea, dupa ce actualul detinator al titlului, americanul Chad Dawson, a refuzat sa-si puna centura in joc in fata romanului.

Diaconu castigase in luna aprilie dreptul de a boxa cu Dawson, dupa un meci organizat la Bucuresti in care il invinsese pe un alt american, Chris Henry. Astfel, romanul devenise challenger oficial la titlu, iar Dawson avea obligatia de a-si pune centura in joc in fata lui Diaconu. Meciul ar fi fost disputat la Bucuresti, in urma unei licitatii desfasurate in aceasta vara la Mexico City.

"In acest moment se poate spune ca Adrian Diaconu este noul campion mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC. Inca nu am primit oficial instiintarea din partea WBC, dar cred ca este o chestiune de ore sau cel mult de o zi. Practic americanului i-a expirat si ultimatumul de 24 de ore dat de forul mondial pentru a accepta sa boxeze cu Diaconu in Romania. Dawson nu vrea sa lupte cu Adrian, chiar daca i s-a oferit bursa prevazuta de WBC. Prin urmare, va fi deposedat de centura, iar Adrian Diaconu devine automat campion mondial", a declarat, pentru Mediafax, presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Diaconu va fi obligat sa-si puna la randul sau centura in joc pana la finalul anului.