Nicolae Forminte, antrenorul echipei feminine de gimnastica, a anuntat in cursul zilei de joi lotul cu care tara noastra va aborda Olimpiada de la Beijing, care va debuta pe 8 august.

Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Anamaria Tamarjan, Gabriela Dragoi, Andreea Acatrinei, Gabriela Grigore si Daniela Druncea (este rezerva) sunt cele sapte gimnaste cu care Romania va incerca sa cucereasca aurul olimpic.

"Lotul pentru Olimpiada este clar, nu a crescut peste noapte natalitatea in Romania, ca sa mai apara gimnaste. Este clar ca sunt gimnastele care au participat la Europene, fara Cerasela Patrascu, si la care se adauga Acatrinei, Grigore si Druncea. Ultima este rezerva, dar eu sper sa nu fie probleme de sanatate", a declarat Nicolae Forminte, citat de NewsIn.

Romania este calificata la Jocurile Olimpice dupa ce a obtinut locul trei in calificarile care au avut loc la Campionatul Mondial desfasurat la Stuttgart.

Fetele lui Forminte vor debuta in concursul pe echipe de la Beijing in data de 10 august, primele aparate urmand sa fie sariturile, urmate de paralele, barna si sol.

Olimpiada de vara de la Beijing va avea loc in perioada 8-24 august.