Sambata, la Clubul de Golf Lac de Verde, de langa Breaza, se desfasoara prima editie a Campionatului de Golf Hofigal, ce marcheaza deschiderea sezonului competitional 2008. La competitie si-au anuntat participarea 30 de jucatori. Competitia se adreseaza jucatorilor amatori. Prin urmare, invingatorii nu vor fi premiati in bani, ci vor fi recompensati cu premii in produse (ce nu pot sa depaseasca valoarea de 700 de euro/premiu), oferite de sponsorul evenimentului, Hofigal.

Printre pasionatii de golf ce participa in mod regulat la turneul de la Clubul Lac de Verde se numara actorii Lucian Viziru si Mugur Mihaescu, oamenii de afaceri Viorel Catarama(presedinte Elvila) si Liviu Sfrija(presedinte Henkel Romania), finantistii Misu Negritoiu si Dan Pazara, fostii tenismeni Florin Segarceanu si Dinu Pescariu. Anul trecut, campionatul de golf al Romaniei a avut urmatorii castigatori: la categoria Lady: Daniela Sfrija; la categoria a II-a (HCP 19-36): locul I: Dan Condratov, locul II : Dan Ursu, locul III: Misu Negritoiu; la categoria I ( HCP 0-18) locul I : Daniel Morar ( campion national al Romaniei), locul II: Dan Pazara, locul III: Lucian Viziru.

Golful este un sport in aer liber, ce poate fi practicat atat de copiii de citava anisori, cat si de persoanele in varsta. Pentru aceasta, jucatorul are nevoie de forta, atentie si o buna coordonare a miscarilor. Ca reguli, golful este jocul in care o minge este lovita cu crosa dintr-o zona special amenajata, numita "teeing ground", catre o alta zona, care contine o cupa (gaura), zona numita "putting green". Scopul jocului este sa duci mingea de pe teeing ground pe green (in cupa steagului) din cat mai putine lovituri. O runda inseamna parcurgerea a 18 green-uri.

Exista doua moduri principale de joc: in primul, castigatorul este desemnat in functie de gaurile castigate, respectiv pierdute (match play); in al doilea, castigatorul este desemnat in functie de cate lovituri a fost nevoie pentru a completa o runda (stroke play). In acest caz, pentru desemnarea castigatorului se iau in calcul doar loviturile efectuate pe teren. Exista si un sistem - stableford net ( unul destul de uzitat la noi), in care castigatorii sunt desemnati dupa ce, din scorul obtinut pe teren ( nr total de lovituri efectuate) se scade HCP-ul sau( handicapul sau).

Ca si alte sporturi, si acesta este reprezentat de o structura organizatorica, Federatia Romana de Golf, infiintata abia in urma cu 4 ani, din initiativa unui impatimit al acestui sport: profesorul Paul Tomita. Federatia are o structura de conducere in urmatoarea componenta: presedinte: Daniela Asanache; vicepresedinti: Liviu Sfrija si Viorel Catarama: membri: Octavian Hoandra, Rares Bogdan si Nicolae Nobilescu. In tara noastra activeaza circa 500 de jucatori, marea lor majoritate fiind amatori. Exista 8 cluburi de golf si 6 terenuri. Cel mai luxos din tara si preferat de impatimitii jocului este cel de la Lac de Verde, de langa Breaza. Acesta are o locatie foarte buna, find relativ aproape de Bucuresti si de statiunile de pe Valea Prahovei. „Lac de verde" este rodul unei investitii de zece milioane de dolari, facuta la inceputul anilor 2000 de catre o firma irlandeza.