Adrian Diaconu si Ion Ionut Dan s-au aratat extem de increzatori in sansele lor de a-i invinge pe Chris Henry, respectiv Raul Balbi, cei doi declarand ca vor castiga partidele in care sunt implicati. De cealalta parte, adversarii lor au fost destul de rezervati in declaratii.

La confenta de presa dinaintea galei de sambata seara au participat Adrian Diaconu, Ion Ion Dan, Rudej Obreja, Pierre Brouchard (din partea Interbox), Chris Henry, Raul Balbi si Mauricio Sulaiman (vicepresedintele WBC).

Adrian Diaconu: "Vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat in buna desfasurare a acestui eveniment. Sunt in forma maxima si sunt sigur ca va fi un spectacol pe cinste. Va asteptam pe toti sambata, iar cel mai bun sa castige". Adrian a trecut la profesionism dupa Olimpiada de la Sydney, avand in palmares 24 de meciuri, tot atatea victorii (15 prin KO).

Ion Ion Dan: "Sunt foarte emotionat. Ma bucur ca boxez cu Balbi in Romania. Voi pastra centura si va asigur ca voi da tot ce am mai bun in mine. Nu va voi dezamagi. Sambata voi vorbi cu Balbi in limbajul pumnilor". Are in palmares 20 de victorii (15 prin KO). Ion Ion Dan si-a scris discursul pe o foaie in timpul conferintei.

Raul Balbi: "Va salut pe toti. Sunt pentru a doua oara in Romania si sper sa inving". Argentianul a fost retinut in declaratii. Balbi a disputat 64 de partide, 55 de victorii (38 prin KO), un egal si 3 infrangeri.

Chris Henry: "Sunt fericit ca sunt in Romania. Acest meci reprezinta o mare oportunitate pentru mine. Va fi un meci mare, il respect pe Adrian. Sper sa fiti cu totii alaturi de noi la acest meci". Are 21 de meciuri in palmares, tot atatea victorii (17 prin KO).

Rudej Obreja: "Este evenimentul sportiv al anului in Romania. Sper ca Adrian sa invinga".

Mauricio Sulaiman: "Sambata Bucurestiul va fi capitala boxului mondial. Este un moment istoric. Meciul dintre Diaconu si Henry va fi unul cu scantei".

Adriean Videanu: "Este cel mai mare eveniment organizat in Europa Centrala si de Vest. Am convingerea ca organizarea acestui meci va insemna mult pentru Adrian. Ii invit pe romani sa fie alaturi de el".

Pentru aceasta gala au fost puse in vanzare 6.000 de bilete, 4.000 cu preturi intre 10 lei si 30 de lei, iar alte 2.000 pentru sectorul VIP, pana la aceasta ora vanzandu-se aproximativ 2.500 de tichete. Aceastea vor fi prevazute cu coduri de bare si vor fi scanate la intrare.

In alte partide ale galei vor mai juca Viorel Simion pentru titlul mediteraneean, Bogdan Dinu si italianul Silvio Branco.

Melodia pe care Adrian Diaconu va intra in ring a fost compusa de Ovidiu Lipan Tandarica si Marius Mihalache, in timp ce Henry va intra pe o melodie a formatiei Pussycat Dolls.