Compania de curierat DHL, cu sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Brasov, va organiza pe 21 iunie, la Poiana Brasov, cea de-a patra editie a "Maratonului "Stafeta Carpatilor". Evenimentul nu este doar unul sportiv ci si o ocazie pentru stringerea de fonduri ce vor fi donate unor proiecte sociale.

Maratonul s-a materializat, an de an, prin stringerea de fonduri destinate unor proiecte caritabile cu impact imediat. Astfel, la editia din 2007, 14.100 euro au fost repartizati in mod egal pentru achizitionarea primului aparat de tiparit Braille, destinat persoanelor cu deficiente senzoriale, dar si pentru imbunatatirea conditiilor de spitalizare in saloanele pentru copii din cadrul Institutului de Oncologie Bucuresti.

Pentru 2008, fondurile vor fi utilizate pentru continuarea proiectelor incepute anul trecut, respectiv pentru imbunatatirea conditiilor din saloanele ramase neamenajate ale sectiei pentru copii de la Institutul de Oncologie Bucuresti, dar si pentru oferirea unui tratament profesionist intr-un centru de salina din Bucuresti pentru copiii care sufera de astm.

Editia din acest an a maratonului se va desfasura pe traseul traditional Predeal - Paraul Rece - Rasnov - Poiana Brasov, formele alternative de participare fiind echipe - stafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual.

Participantii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe traseul clasic de 42,195 km. Varsta minima de participare este de 14 ani pentru membrii echipelor si 18 ani pentru cei care concureaza individual. Pentru alergatorii sub 18 ani participarea este gratuita.

La prima editie a Maratonului DHL, din 2005, evenimentul a adunat 362 de participanti, iar in 2007 numarul acestora s-a ridicat la peste 500.