Olimpiada se apropie. Lotul antrenat de Nicolae Forminte a facut performanta la Campionatul European. Medaliile de aur, argint si bronz cucerite la Paris dau sperante pentru un podium olimpic la Beijing. Antrenorul lotului national de gimnastica a vorbit la Realitatea Tv despre problemele cu care se confrunta sportul romanesc. Copiii nu mai vor sa faca miscare, prea putini mai vor sa faca sport si prefera orice altceva ce include un calculator.

"La noi, in Romania, din pacate nu este o criza la nivelul sportului romanesc, ci este o criza a numarului de copii care se indreaptă catre sport. Europa toata este in regres in ceea ce priveste miscarea. Orele de educatie fizica au devenit facultative, iar copiii nu mai au placerea de a se misca. Mai este de vina si situatia financiara a parintilor, care nu-si permit sa-i tina pe copii la sport", a spus Forminte.

Orele de educatie fizica au devenit facultative, iar copiii nu mai au placerea de a se misca. Mai este de vina si situatia financiara a parintilor, care nu-si permit sa-i tina pe copii la sport.

Antrenorul le-a permis o singura data gimnastelor sa mearga intr-un club, atunci cand a fost ziua Stelianei Nistor, dar atat. Pentru ele, gimnastica e totul. Perioade lungi petrecute prin cantonamente, regim alimentar respectat cu strictete, exercitii dure si solicitante pentru spate. Totul pentru o medalie! "La 16 ani, problema baietilor si a distractiilor nu e prioritara. Au optat pentru performanta si trebuie sa respecte niste reguli dure, ca in orice domeniu. Un copil care are sansa sa se implineasca pana in 20 de ani, e mai fericit decat o persoana care la 62 de ani trebuie sa mai faca un ban cu masina de cusut", a incheiat Forminte.