Nascut pe 2 septembrie 1978, la Guanajuato (Mexic), Librado Andrade il va intalni pe Lucian Bute in toamna acestui an, pana atunci romanul putand sa boxeze in luna mai , intr-un meci optional organizat de Interbox, cu un adversar care nu a fost stabilit inca.

A emigrat impreuna cu familia in La Habra (California) inca de cand avea numai 10 ani, aici descoperind pasiunea pentru box. Are un palmares de invidiat, 27 de victorii si o singura infrangere.

A spus ca va face tot ce este posibil pentru a-i lua centura lui Bute, intr-o partida care cel mai probabil va avea loc in toamna acestui an.

Andrade l-a invins prin KO tehnic la finalul reprizei cu numarul opt pe germanul Robert Stielglitz, castigand astfel dreptul de a-l intalni pe Lucian intr-o partida care se va juca cu centura pe masa.

"Visez de mult timp la centura si sper s-o si obtin. Sunt un luptator si imi place sa muncesc mult in ring. Lupt mai mult cu inima si consider ca acesta este unul dintre marile mele avantaje", a precizat mexicanul dupa victoria repurtata in fata lui Stielglitz.