Comitetul International Olimpic nu exclude posibilitatea ca unele probe olimpice cum ar fi maratonul, natatia, ciclismul si triatlonul sa fie amanate din cauza poluarii si a conditiilor meteo neprielnice, dupa cum sustine Arne Ljungvist, presedintele comisiei medicale olimpice.

"CIO tine legatura cu federatiile internationale pentru a stabili un plan B daca va fi nevoie", a spus Ljungqvist, cel care a mai precizat ca cele mai vizate sunt acele probe care implica un efort continuu.

O eventuala amanare a unor probe olimpice nu ar reprezenta o premiera pentru Jocurile Olimpice, la Barcelona in anul 1992, o partida de tenis fiind intrerupta din cauza caniculei, in timp ce mai multe probe de schi au avut aceeasi soarta de-a lungul concursurilor organizate sub egida celor cinci cercuri olimpice.

Unul dintre sportivii care si-au anuntat inca de pe acum intentia de a nu participa la una din aceste probe este dublul campion olimpic Haile Gebreselassie, cel care a marturisit ca sunt putine sanse sa participe la maraton din cauza umiditatii si a poluarii existente la Beijing.