​Tribunalul Ilfov a decis vineri că poate fi întreruptă executarea pedepsei pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, condamnat definitiv în aprilie la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Acesta a argumentat că are cancer cu metastaze şi doreşte să se trateze corespunzător. Decizia nu este definitivă, potrivit News.ro.

Rudel ObrejaFoto: Agerpres

Tribunalul Ilfov a hotărât, vineri, să admită cererea de întrerupere a executării pedepsei închisorii formulată de Rudel Obreja, deţinut în Penitenciarul Jilava, pentru o perioadă de trei luni.

Instanţa a stabilit că fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box are mai multe obligaţii în această perioadă: nu trebuie să părăsească ţara decât în condiţiile stabilite de instanţă, să ia legătura cu Poliţia pentru a fi luat în evidenţă, să nu deţină arme, să se prezinte la spital pentru tratament.

Dacă va încălca una dintre aceste măsuri, atunci întreruperea pedepsei va fi revocată, a mai decis Tribunalul Ilfov.

Decizia poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare, iar în cazul în care nu va fi atacată, va rămâne definitivă.

La sfârşitul săptămânii trecute, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care ispăşeşte o condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute, a anunţat că are cancer cu metastaze şi că vrea întreruperea executării pedepsei pentru a începe demersurile medicale fie în ţară, fie în străinătate.