Brittney Griner, vedeta baschetului feminin american, judecată în Rusia într-un dosar controversat de droguri, a primit sprijin de la membrii clubului ei rus care au venit joi să o susţină la audiere, potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului.

Brittney Griner, arestata in RusiaFoto: Alexander Zemlianichenko / AP - The Associated Press / Profimedia

„Brittney a fost întotdeauna o coechipieră foarte bună, ne este foarte dor de ea, m-am bucurat să o văd” - Evgenia Beliakova, o jucătoare rusă de la UMMC Ekaterinburg, în Ural, unde a jucat Griner.

„Slavă Domnului că se simte bine, arată bine. Scopul nostru a fost să vorbim cu judecătorul despre caracterul ei ca sportiv şi ca persoană”, a adăugat directorul clubului, Maxim Riabkov.

„Am vrut să vorbim despre marele său rol în succesul clubului nostru Ekaterinburg, dar şi în tot baschetul feminin din Rusia”, a continuat el după audiere.

Procesul are loc la Himki, lângă Moscova şi urmează să se reia vineri, scrie News.ro.

Brittney Griner a pledat vinovată pentru acuzația de contrabandă cu droguri

Brittney Griner, legitimată la Phoenix Mercury şi dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia în februarie, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi „un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

Cu o săptămână în urmă, Griner a pledat vinovată pentru acuzația de contrabandă cu droguri care i s-a adus de către procuror, dar a adăugat că nu a vrut să încalce nicio lege prin acțiunile ei.

După arestarea lui Griner, pe fondul tensiunilor legate de Rusia şi Ucraina, federaţia americană de baschet s-a declarat îngrijorată cu privire la siguranţa şi binele sportivei.

Brittney Griner a jucat în Rusia pentru UMMC Ekaterinburg, în afara sezoanelor WNBA.