Matthias Lanzinger, schiorul austriac care a suferit un accident in urma caruia i-a fost amputat piciorul stang de sub genunchi, considera schiatul parte componenta a vietii sale, acesta punand prima data schiurile in picioare la varsta de numai patru ani. De atunci si pana duminica, 2 martie, Matthias a putut sa practice acest sport la nivel de profesionist, nefericita accidentare punandu-i definitiv capat carierei sportive.

Nascut la 9 decembrie 1980, la Abtenau, Salzburg, Matthias a fost crescut de mic in spiritul copiilor din Austria, acolo unde sporturile montane sunt la mare pret. A pus schiurile in picioare de foarte mic, la 4 ani, si si-a dat seama ca asta este marea lui vocatie. A continuat sa persevereze pana a ajuns sa fie campion mondial la nivel de juniori, in anul 2000.

De asemenea, a reusit performanta de a termina pe locul trei la Super G-ul de la Cupa Mondiala de la Beaver Creek, din decembrie 2005.

"Nu stiu ce reprezinta pentru altii, dar pentru mine schiatul este mai mult decat un simplu sport. Am ales sa fac acest lucru de la 4 ani, dedicandu-mi mare parte din timp schiului", precizeaza fostul sportiv intr-unul dintre materialele aparute inaintea accidentului de la Kvitfjell, Norvegia.

Ieri, dupa dificila operatie suferita, Matthias a surprins din nou pe toata lumea in momentul in care a intrebat: "Cine a castigat Super G-ul?", desi se afla intr-o situatie mai mult decat dificila.

Federatia de Schi din Austria a anuntat ca il va sprijini din toate punctele de vedere pe Lanzinger, cel care nu va mai putea practica niciodata schiul de mare performanta si care a fost foarte aproape de moarte dupa ce a pierdut controlul schiurilor sale in timpul probei de Super G de la Kvitfell, Norvegia.