Marian Dragulescu este in pericol sa piarda Jocurile Olimpice de la Beijing: un test RMN efectuat in aceste zile a demonstrat existenta unei discopatii cervicale grave, anunta TVR1, citind medici ai echipei nationale de gimnastica.

Marian Dragulescu a fost oprit de la antrenamente, iar saptamana viitoare se va sti cu siguranta daca poate merge la Beijing.

Medicii sunt insa pesimisti - recuperarea lui Dragulescu dupa anul 2007, cind gimnastul a suferit o accidentare grava, nu este atit de buna pe cit se astepta.

In 2007, la Amsterdam (Campionatul European), Dragulescu a cazut in cap la un exercitiu la sarituri. Dupa ce si-a revenit din comotie, "Marocanul" a vrut sa participe in continuare la concurs, insa medicii l-au oprit, reusind cu greu sa ii explice ca in starea nu ii permite sa isi asume niciun risc.

In toamna, la Stuttgart, Dragulescu a suferit o noua accidentare, in urma careia medicii i-au diagosticat o fisura la coloana vertebrala. "M-am speriat cind am vazut radiografia. Dar vreau sa merg la Olimpiada!", declara Dragulescu in luna decembrie, dupa ce medicii i-au permis sa revina in sala de antrenament.

Noul diagnostic ii ameninta serios participarea la Jocurile Olimpice.

Marian Dragulescu este unul dintre cei mai mari gimnasti ai lumii - specialist al sariturilor si solului, Dragulescu era una dintre putinele sperante ale Romaniei la editia din acest an a Jocurilor.