Campionul olimpic la ciclism pe asfalt, Paulo Bettini, spune ca in sportul cu pedale lucrurile s-au schimbat in ultima perioada, acesta devenind mult mai “curat” dupa desele scandaluri de dopaj. Italianul in varsta de 33 de ani vorbeste despre faptul ca la Jocurile Olimpice de la Beijing toate privirile vor fi atintite asupra ciclismului, acolo unde se vor face cele mai multe controale antidoping.

“Toti ochii vor fi indreptati catre ciclism cu ocazia Jocurilor Olimpice, dar eu cred ca daca de acum s-ar incepe aceste controale s-ar putea vedea ca acest sport este curat, dupa ultimele scandaluri. Va trebui sa mai treaca ceva timp pentru ca lumea sa poata privi cu aceiasi ochi ciclismul. Va fi o lupta deosebita pentru medaliile de aur, Olimpiada fiind cel mai important eveniment”, a declarat Bettini.

Sportivul a declarat ca intentioneaza sa se retraga la sfarsitul unui sezon in care incearca sa castige din nou titlul mondial, ar fi pentru a treia oara consecutiv, si medalia de aur la Beijing.

“Stiu ca nu va fi usor, dar voi incerca sa imi apar titlul mondial intr-o cursa care va avea loc acasa, in Italia, si sa castig medalia de aur la Jocurile Olimpice”, a completat ciclistul peninsular.