Jurnalistii britanici de la Sunday Times au publicat un material in care declara ca 10 muncitori si-au pierdut viata de la startul constructiei stadionului olimpic din Beijing, care a avut loc in anul 2003, si pana astazi.

Gazetarii ii acuza pe oficialii chinezi ca au ascuns aceste accidente, la mijloc fiind imaginea si reputatia tarii gazda a Jocurilor Olimpice de vara.

“Materialul publicat de Sunday Times in care se scrie cum ca tara noastra, China, ar fi ascuns moartea a 10 muncitori pe durata lucrarilor care au loc la stadionul olimpic din Beijing, este unul neadevarat”, a declarat Sun Weide, purtatorul de cuvant al Comitetului de Organizare de la Beijing.

In sprijinul afirmatiilor facute de jurnalisti vin o serie de declaratii facute de diversi muncitori care au participat, in diferite perioade, la constructia acestei arene gigant. De mentionat faptul ca pana acum au participat activ la realizarea acestui proiect aproximativ 17.000 de muncitori, majoritatea dintre ei fiind din imprejurimile sarace ale Beijingului.

“Bird’s Nest”, cum este denumita arena, va avea o capacitate de 91.000 de locuri si va gazdui ceremoniile de deschidere si de inchidere, precum si intrecerile de atletism si partide de fotbal. Finalizarea lucrarilor de constructie este prevazuta pentru luna martie a acestui an.