Ciclistul britanic Chris Froome a declarat ca simptomele de astm s-au inrautatit in timpul Turului Spaniei si a urmat sfatul medicului de a creste doza de salbutamol. El a apreciat ca este normal ca Uniunea Internationala de Ciclism (UCI) sa examineze amanuntit rezultatele testelor sale antidoping, informeaza News.ro.

Chris FroomeFoto: lavuelta.com

"Se stie ca eu am astm, iar eu cunosc toate regulile. Folosesc un inhalator pentru a-mi controla simptomele si stiu sigur ca voi fi testat in fiecare zi in care evoluez. Simptomele de astm s-au inrautatit in timpul Turului Spaniei, astfel ca am urmat sfatul doctorului care mi-a spus sa cresc doza de salbutamol. Ca de fiecare data m-a asigurat ca nu am folosit mai mult decat doza permisa. Imi iau rolul de lider in sport foarte in serios. UCI are absoluta dreptate sa examineze rezultatele testelor si, impreuna cu echipa, voi oferi informatiile necesare", a spus Froome intr-un comunicat al echipei Sky.

In testul de urina prelevat de la Froome la 7 septembrie s-a descoperit ca nivelul de salbutamol a fost de 2,000 nanograme pe mililitru, iar Agentia Mondiala Antidoping accepta 1,000 nanograme pe mililitru.

Ciclistul Chris Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie, rezultatul analizei fiind anormal cu salbutamol, un medicament utilizat in tratamentul astmului, afectiune de care sufera rutierul.

Echipa Sky a confirmat ca a fost informata de Uniunea Internationala de Ciclism privind o "concentratie mai mare decat pragul permis" in analiza lui Froome.

Castigator al Turului Frantei in 2013, 2015, 2016 et 2017, Christopher Froome, in varsta de 32 de ani, a castigat si Turul Spaniei in acest an, devenind primul rutier care obtine dubla Turul Frantei - Turul Spaniei dupa 1978.

Citeste si:

Turul Spaniei: Analiza antidoping anormala pentru Chris Froome (Sky), castigatorul competitiei din 2017.